Magnevit terápia

Magnevit a gyógyászat szolgálatában

 

2017.11.06-án szemtanúi lehettünk, hogy nem a méret a lényeg és egy egyszerű, letisztult forma is rejthet csodálatos energiát. Egy olyan fizioterápiás készüléket ismertünk meg, amely ötvözi a mágneses erőtér terápia, az elektroterápia, a masszázs és az akupunktúra hatásait. Szerény kinézete ne tévesszen meg senkit, az erő a belsőben lakozik.

Több előadó kezelési szokásait és tapasztalatát hallhattuk, ismerhettük meg. Intézményünk több éve használja a készüléket főleg mozgásszervi kórképekben, igen jó eredményekkel. Ezen eredmények elérésében kiemelkedő szerepe van a mikrocirkulációra kifejtett hatásának, ahogy erre Sandra Sándor professzor úr előadásában rávilágított. És még ettől is mélyebbre vezette a hallgatóságot az emberi szervezetben, hiszen a fascia hálózat jelentősége is egyedülálló és egyre fontosabb szereppel bír, ahogy a tudomány fejlődésével mind többet és többet tudunk meg az emberi szervezet, mint csodálatos gépezet világáról.

De nemcsak mozgásszervi panaszok esetén érhetünk el egyedülálló eredményeket. Gasztroenterológiai megbetegedésekben nyert eredményeit osztotta meg velünk esetbemutatásokkal, statisztikai adatokkal Dr. Xiu Wei ortopéd szakorvos, a hagyományos kínai orvoslás főorvosa. Főleg gastritis esetében, kombinált terápiaként alkalmazva ért el kiemelkedő eredményeket, gyógyulásokat. A betegek által szedett gyógyszerek mennyiségét sikerült csökkentenie, illetve a beteg a kezelés alatt a gyógyszereket teljesen el tudta hagyni. Több esetben teljes gyógyulást ért el helicobakter pozitivitás esetében is. A facial paresis kezelésében is hatékonynak bizonyult. Hajdú Henrietta MSc. kolléganőnk szakmai tudásának és elhivatottságának köszönhetjük eme felfedezést, aki nagy szeretettel alkalmazza a készüléket egyéb elváltozások esetében is mind szakmai tapasztalatának bővítése, mind betegei gyógyulásának elősegítése érdekében. Búzás Ildikó a készüléket a masszázs kezeléssel kombinálva alkalmazta. Ezt a kombinált kezelési módot hatékonyabbnak, mélyrehatóbbnak tapasztalata. Katona Ferenc is izomrendszeri elváltozások területén nyert kiemelkedően jó hatékonyságot mutatta be előadásában, a trigger-pont kezelési lehetőségének tárházát gyarapítva. A kezeléssel olyan hatékonyan kezelhetjük ezen elváltozásokat, mintha injekciós kezelésben részesítenénk a beteget, de a szövődmények és mellékhatások kiküszöbölésével. Huczkáné Fehér Judit egy másik, kissé kényesebb területen szerzett tapasztalását osztotta meg velünk, a Schlatter-Osgood szindróma esetében. A terápia gyermekek esetében is hatékonynak bizonyul és egy egészen más szintre emeli a serdülő sportolók kezelési lehetőségeit. A fájdalom szinte azonnal megszüntethető, gyógyszeres terápia nélkül is, ami a gyermekek kezelésében nagy előny. Füzesiné Schaffer Csilla több mozgásszervi elváltozás esetén is módjában állt alkalmazni a magnevit készüléket így előadásával nagyobb betekintést nyújtott a reumatológiai, ortopédiai kórképek kezelési lehetőségeibe. Tapasztalatait részletes statisztikai adatokkal is alátámasztotta. De nem csak megbetegedésekben alkalmazhatjuk a magnevit készüléket sikeresen. Trapp Bernadett a kezelések során a bőrre kifejtett jótékony hatását is megfigyelte, főleg a hölgyek örömére. A bőrön jelentkező felületes ráncokat elsimítja, az arckrémek hatóanyagait mélyebbre beviszi, hidratálja, feszesebbé teszi a bőrt. A szövetekben lévő folyadék kiürülését elősegíti.

Az előadásokat hallgatva levonhattuk a következtetést, hogy tényleg egy összetett, sokrétűen felhasználható készüléket ismerhettünk meg. A hallgatóság számára az is kiderült, hogy nem csak szakemberek alkalmazhatják sikeresen a készüléket, hanem akár mi magunk otthon az orvosi kivizsgálást követően, vagy krónikus megbetegedésekben kiegészítő terápiaként. Ehhez a forgalmazó cég is jelentősen hozzájárul a készülék alkalmazásával kapcsolatos tanfolyamokkal.

 

2017.11.07.