Nyilatkozat

Nyilatkozat a magnetoterápiával kapcsolatban

A jelen nyilatkozattal tájékoztatom tisztelt betegeimet, partnereimet és honlapom olvasóit, hogy az Impulser cégcsoporttal (különösen az Impulser International AG-vel és az Impulser-Trade Kft-vel) fennálló szakmai kapcsolatom és közös szakmai munkám 2013 nyarán lezárult.

Ezen időszakot követően a cégcsoport munkájával, mindennapi tevékenységével semmilyen kapcsolatban nem állok. Az Impulser cégcsoport üzleti és marketingtevékenységétől teljes körűen elhatárolódom.

Az Impulser cégcsoport, a Pulse-Wawe Kft. és egyéb, számomra teljesen ismeretlen cégek és kft.-k érdekkörében, úgynevezett egészségnapokon eljáró értékesítők a nevem, munkásságom és tapasztalatom, valamint a Honvédkórház nevének jogszerűtlen felhasználásával kívánják előmozdítani termékeik értékesítését. E tevékenységhez hozzájárulásomat nem adtam, vagyis minden ilyen irányú megnyilvánulás jogellenes, és amennyiben ilyenről tudomást szerzek, megteszem a szükséges jogi lépéseket. (Betegeim tájékoztattak arról is, hogy több esetben nem is az én hangom volt hallható a riportfilm alatt.)

Egészségnapi bemutatókra nem járok, sem úgynevezett felmérő vizsgálatokat elvégezni, sem pedig helyben reklámozni efféle termékbemutatókat. Terápiás munkánkat magánrendelőmben, Bemer és Elixor készülékekkel végezzük. A munkahelyemen a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában betegeink gyógyítása céljából 5 féle (olasz, német, magyar gyártású) magnetoterápiás készülék áll rendelkezésünkre.

Az Impulser cégcsoport a fenti időpontot követően nem használhatja, nem teheti nyilvánossá, harmadik személyekkel nem közölheti a korábbi publikációimat, melyek szakmai véleményemet is magukban foglalják.

Tiltakozom az ellen, hogy vitatható minőségű, általam sosem tesztelt „Impulser Home”, „Impulser Classic” stb. és egyéb, számomra ismeretlen, pulzáló mágnesterápiás készülékekkel hozza bárki nyilvánosságra a velem korábban készült hang- és képfelvételek anyagát. Az Impulser cég egyetlen készüléktípusa (Impulser Pro IMPM 30.01) kivételével soha nem adtam a nevemet általánosságban és összességében az Impulser cégcsoporthoz és készülékeikhez.

A kivételnek tekintett Impulser Pro készüléket viszont alaposan megismertem, annak pozitív hatékonyságáról lehetőségem volt kellően meggyőződni, az irányadó teszteket, betegtapasztalatokat megfelelő alapossággal összegeztem kollégáim hathatós segítségével. Nyomatékosan megismétlem, hogy az általam korábban készített video- és hanginterjúkkal az Impulser cégcsoport nem reklámozhatja termékeit, és azokat semmilyen körülmények között nem használhatja fel.

Nyomatékosan követelem tehát, hogy mindazok, akik a fentiek alapján jogellenes magatartást folytatnak, haladéktalanul szüntessék azt be, és járjanak el szerződéses partnereiknél, hogy ők is azonnali hatállyal hagyjanak fel a jogsértő magatartással.

A továbbiakban senki és semmilyen formában ne hozza nyilvánosságra, ne tegye mások számára elérhetővé a személyemmel kapcsolatos riportfilmek hanganyagait – amelyeket összevágtak és képpel összekapcsoltak –, az üzleti-gazdasági céljaik támogatására készült video- és hanganyagokat, az egyéb online vagy nyomtatott szakmai anyagokat, riportokat, cikkeket, nyilatkozatokat, észrevételeket.

Tisztelettel: Prof. dr. Sandra Sándor habil Ph.D
Budapest 2014. augusztus 1.